Робоча зустріч представників Харківського тракторного заводу та бізнес-парку високих технологій «Екополіс ХТЗ»

Робоча зустріч представників Харківського тракторного заводу та бізнес-парку високих технологій «Екополіс ХТЗ»

22 лютого, в конференц-залі заводу відбулася робоча зустріч працівників Харківського тракторного заводу та керівництва бізнес-парку високих технологій «Екополіс ХТЗ». Темою обговорення стали перспективи розвитку бізнес-парку, та найближчі проекти, які будуть реалізовані тут групою DCH Олександра Ярославського та бізнес-партнерами проектів-резидентів парку.

Про переваги проєкту розповів Віталій Баранников, директор керуючої компанії «Екополіс ХТЗ»: «Близько мільярда доларів інвестицій за десятиліття, понад 10 тисяч нових робочих місць, глибокий редевелопмент та ефективне використання величезної території заводу. Масштаби «Екополісу ХТЗ» та реалізація цього проєкту є запорукою успішної роботи Харківського тракторного заводу у майбутньому», — зазначив він.

Саме перспективи розвитку та інвестиції у подальшу модернізацію виробництва ХТЗ, а також постійне оновлення лінійки продукції Харківського тракторного заводу та його розвиток в рамках індустріальної іноваційної екосистеми бізнес-парку високих технологій «Екополіс ХТЗ» стали головною темою сьогоднішньої зустрічі. Адже ХТЗ — якірний резидент індустріального кластера бізнес-парку високих технологій «Екополіс ХТЗ», де в майбутньому з’являться нові виробництва схожого профілю.

«Окрім подальшої модернізації тракторного виробництва, партнерство заводу та бізнес-парку високих технологій «Екополіс ХТЗ» стане потужним драйвером для нашого підприємства у досягненні синергії з науковими та інженерними розробками інноваційних компаній, які стануть резидентами бізнес-парку, подальші інвестиції групи DCH Олександра Ярославського та партнерів проекту в модернізацію виробничих та адміністративних споруд, підвищення енергоефективності завдяки впровадженню передових технологій, як наслідок — зменшення витрат на енергоносії, покращення умов праці та створення музею Харківського тракторного заводу», — підкреслив генеральний директор ХТЗ Вадим Аносов.

Він нагадав, що майже століття тому саме Харківський тракторний став серцем індустріальної революції в Харкові та Україні, а також головним драйвером впровадження нових технологій завдяки масовому виробництву агротехніки. А тепер ХТЗ стане центром нової хвилі української техно-революції, орієнтованої на іновації та цифрові індустріальні технології в усіх сферах бізнес-діяльності.

Віталій Баранников, директор керуючої компанії «Екополіс ХТЗ», анонсував старт у березні будівництва нового автоматизованого сортувального центру «Укрпошти» — він має прискорити та підвищити якість обробки відправлень і стане хабом для обслуговування регіонів сходу України. Партнерами проекту, який буде реалізований на території бізнес-парку високих технологій «Екополіс ХТЗ» групи DCH Олександра Ярославського, стануть Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк.

23.02.2022     ← Повернутися

Отримати консультацію