ХТЗ виводить на ринок оновлений трактор + відео

ХТЗ виводить на ринок оновлений трактор + відео

Харківський тракторний завод, який після вимушеного річного простою, завдяки зусиллям інвестора Олександра Ярославського, не тільки відновив свою діяльність, але вже встиг випустити більше 700 одиниць техніки, сьогодні представив оновлений трактор.

Модернізовані трактора, від кабіни і до двигуна - результат роботи КБ ХТЗ - представив Харківський тракторний завод на найбільшій в Україні агропромисловій виставці Агроекспо-2017 (г.Кропивницький). За оцінками фахівців і відвідувачів виставки, харківські сільгоспмашини продемонстрували найкращі технічні характеристики і порадували потенційних покупців.

Заводчани привезли на виставку, де зазвичай найбільші вітчизняні та зарубіжні виробники техніки демонструють «здібності» своїх сільськогосподарських «конячок», дві машини - трактор серії ХТЗ-242К.20 з двигуном 240 к.с. і ХТЗ-243К.20 (250 к.с.), який відповідає екологічним європейським нормам Stage IIIA. Експонування було тим цікавіше, що гості виставки, а також, звичайно, конкуренти, могли оцінити, на що здатні оновлені машини ХТЗ в роботі. А підтекстом - чого досягло підприємство за порівняно короткий термін свого відновлення. У цьому сенсі трактор ХТЗ не підвів: під час показу продемонстрував кращі результати, ніж багато інших машини, виготовлені підприємствами галузі. Машини дорожчі і складніші.

- Трактори ХТЗ завжди славилися своїми технічними характеристиками при досить низькій вартості. Покращений функціонал трактора не тільки спрощує життя аграріям, а й підвищує ефективність використання техніки, що, в кінцевому рахунку, означає дешевизну обробки ґрунту і рентабельність виробництва, - оцінив оновлену техніку один з відвідувачів виставки, керівник фермерського господарства Валерій Ігнатов.

Польовий показ техніки проходив три дні. ХТЗ брав участь «у зв'язці» з сільгоспзнаряддям вітчизняних виробників, а також зарубіжного лідера Lemken (Німеччина).

- Особливий інтерес наші оновлені трактори викликали у власників середніх фермерських господарств, обсяг орних земель яких - від 500 до 3 тис. Га, - коментує генеральний директор АТ «ХТЗ» Андрій Коваль. - Відвідувачі заходу не залишили без уваги ті зміни, які наші фахівці внесли в машину з урахуванням вимог ринку і пропозицій споживачів. При тому, що деякі машини ХТЗ просто легендарні - вони працюють в господарствах десятки років, практичні, економічні, - ми постійно розвиваємося. Завдання, що було поставлене перед нами Олександром Ярославським - пропонувати покупцям найсучаснішу і практичну, конкурентоспроможну техніку.

Трактор ХТЗ-243К.20 продемонстрував свої можливості в глубокорихленні, передпосівній культивації і посіві. Відвідувачі гідно оцінили зміни, що було внесено: вони торкнулися кабіни, облицювання, гідравлічної системи. Встановлено нові сучасні двигуни. При цьому машина зберегла свою простоту і не втратила, додамо, цінову привабливість. «Варто відзначити маневреність, можливість нескладного, а тому швидкого переналагодження трактора, - коментує учасник виставки, тракторист зі стажем Іван Олексійович Петров. - При агрегатуванні з іншою технікою трактор не втрачає своїх характеристик і не споживає більше палива».

Завдяки польовий демонстрації відвідувачі Агроекспо могли оцінити «наживо» всі можливості техніки різних виробників. Порівнювати, обговорювати, оцінювати, а також консультуватися з фахівцями тут же, на виставці. Наприклад, показово: машина потужністю 340 к.с. одного з виробників ледве впоралася з оранкою на глибину 25-30 см. Трактор ХТЗ-243К.20 потужністю 250 к.с. продемонстрував роботу на глибину 35-40 см. Що, звичайно, викликало інтерес глядачів, які жваво обговорювали, за рахунок чого це можливо. У тракторів ХТЗ-240К коробку передач змінено як за швидкісними характеристиками, так і за тяговим зусиллям - пояснюють фахівці. Порадувала гостей експозиції також оновлена гідравлічна система трактора, яка без проблем працювала з гідромотором імпортного виробництва на вітчизняному посівному комплексі Gelaxi: це дозволяє машині, не втрачаючи потужності, повноцінно працювати «у зчепленні» з іншими механізмами. Не залишилися непоміченими динамічні характеристики самого двигуна: він «чутливий», малошумний і економічний.

- За рахунок нового двигуна збільшено потужність трактора. Краща внутрішня ергономіка кабіни - оператору зручніше працювати. Подобається простий доступ до двигуна, фільтр масла коробки перемикання передач винесено в зручне місце, а також збільшився термін періодичного ТО з заміною фільтра КПП, - перераховує переваги оновленої машини керівник фермерського господарства Леонід Аристов. - Бачу також дрібні приємні доробки, наприклад, хорошу навісну систему, систему повітряного охолодження ВОМу. Радує, що заводчанам вдається знаходити баланс між споживчими характеристиками і вартістю.

За словами генерального директора підприємства Андрія Коваля, ХТЗ і надалі планує орієнтуватися на рішення з існуючими моделями. Посилення коробки передач, поліпшення швидкісних і тягових характеристик, екстер'єрні та інтер'єрні зміни. Модернізація навісного обладнання з урахуванням того, що трактору необхідно «дружити» з імпортними агрегатами. При цьому трактор і надалі буде доступний за ціною і простий в експлуатації. «Додам, постанова Кабміну України про компенсацію 20% витрат сільських господарств на технічне забезпечення, зокрема, на покупку техніки ХТЗ, дозволяє аграріям значно економити кошти і перерозподіляти їх на інші потреби для розвитку господарств», - говорить генеральний директор ХТЗ.

Газета "Вечірній Харків", №110 від 5 жовтня 2017 р

06.10.2017     ← Повернутися

Отримати консультацію