Купуючи продукцію ХТЗ, українські аграрії отримають відшкодування частини її вартості - рішення МЕРТ

Купуючи продукцію ХТЗ, українські аграрії отримають відшкодування частини її вартості - рішення МЕРТ

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) включило продукцію ПАТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ) у перелік сільгосптехніки, при покупці якої українські аграрії отримують від держави відшкодування частини її вартості. Відповідний порядок виплати компенсацій введений наказом МЕРТ № 566 від 13.04.2017 року "Про затвердження Положення про комісії щодо формування переліку вітчизняної техніки і обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету».

«Згідно з держпрограмою розвитку вітчизняного сільгоспмашинобудування, при покупці трактора українського виробництва, аграрії отримують повернення 20% його вартості з держбюджету. Факт локалізації виробництва в Україні визначається тим, що основні виробничі процеси здійснюються на території нашої країни, а комплектуючі для кінцевої продукції використовуються переважно вітчизняні. Це ефективний механізм, який одночасно сприяє розвитку відразу декількох галузей АПК - і сільськогосподарському виробництву, і профільному машинобудуванню», - роз'яснив генеральний директор ХТЗ Андрій Коваль.

Нагадаємо, що на початку поточного року Олександр Ярославський, власник групи DCH і ХТЗ заявляв про ініціативи подібного змісту, розроблені фахівцями заводу.

Як відомо, 31 травня 2017 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) затвердило перелік з 40 вітчизняних підприємств, закупівля продукції яких буде частково компенсуватися з держбюджету. Згідно з оприлюдненим на сайті МЕРТ документом, до переліку підприємств-виробників увійшли ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ), ДП "Південмаш" ім.Макарова "(ПМЗ), Хорольський механічний завод, ПрАТ "Завод "Фрегат", Лозівський ковальсько-механічний завод (ЛКМЗ), Карлівський машинобудівний завод (КМЗ), Херсонський машинобудівний завод, ПАТ "Бердянські жниварки", ПАТ "Ельворті". Обсяг фінансування зазначеної програми на 2017 р складе близько 550 млн грн.

Довідково. Харківський тракторний завод веде свою історію з 1930 р., є одним з найбільших машинобудівних підприємств України. Завдяки багаторічній практиці поставок продукції на експорт, торгова марка «ХТЗ» входить в число найбільш відомих за кордоном українських брендів. Стратегію підприємства в даний час орієнтовано на відновлення ринкових позицій як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Власник та інвестор ХТЗ Олександр Ярославський силами групи DCH вже реалізував ряд успішних проектів відродження промислових підприємств, а також вклав понад $1 млрд. в інвестиційні проекти в Харківському регіоні (включаючи $300 млн. на підготовку інфраструктури Харкова до Євро-2012: будівництво аеропорту, стадіону, першого в місті 5* готелю і супутніх об'єктів).

07.06.2017     ← Повернутися

Отримати консультацію